BROEDPLAATS JONGEREN IN EEN KWETSBARE POSITIE

Datum Maandag 9 maart 2020
Locatie Zadkine (Rotterdam)

Jongeren in een kwetsbare positie

Hoe organiseren we ondersteuning voor jongeren die wat extra’s nodig hebben om het onderwijs goed te doorlopen? Denk hierover mee tijdens de Broedplaats van 9 maart bij Zadkine!

Sommige jongeren hebben wat extra’s nodig om met goed gevolg het onderwijs te doorlopen. Zo kan een student die uit het vso komt om meer begeleiding vragen. Maar kan het ook zijn dat een jongere door bijvoorbeeld problemen in de thuissituatie moeite heeft om zijn aandacht bij het onderwijs te houden. Het bieden van extra ondersteuning vraagt van scholen veel flexibiliteit. Maar hoe regel je dat dan binnen het onderwijs? En welke (externe) partners betrek je daarbij? Welke rol spelen de gemeente, werkgevers of zorgpartijen?

Tijdens deze broedplaats bespreken we hoe scholen met deze vragen omgaan. Waar lopen scholen in de praktijk tegenaan bij het bieden van extra ondersteuning? Op welke manieren organiseren scholen nu deze ondersteuning? Met mensen vanuit mbo-scholen en beleidsmakers en juristen gaan we hierover in gesprek! Zadkine trapt af door te presenteren hoe zij zich voor deze jongeren inzetten.

Programma:

  • Inloop vanaf 17.00 uur
  • 17.30 uur: presentatie door Zadkine
  • Daarna met elkaar aan de slag met eigen praktijkknelpunten
  • 19.30 uur afsluiting met broodjes (ook om mee te nemen)

De bijeenkomst vindt plaats bij Zadkine, Bentheimplein 15, 3032 CC, Rotterdam. De locatie is op loopafstand van Rotterdam CS en is ook per metro, bus en tram te bereiken. Betaald parkeren kan in de directe omgeving.

De Broedplaats staat open voor iedereen uit het mbo: voor mensen die hun vraagstukken in willen brengen, scholen die hun ideeën en goede voorbeelden willen delen en mbo-professionals die anderszins in het onderwerp geïnteresseerd zijn. Meld je aan via onderstaande aanmeldknop!

AGENDA OVERZICHT

Datum: 10 februari
Locatie: ROC TOP
Thema: Brede oriëntatie (M-Jaar)

Datum: 9 maart 2020
Locatie: Zadkine
Thema: Jongeren in een kwetsbare positie

Datum: 14 april 2020
Locatie: MBO Amersfoort
Thema: Hybride leeromgeving